Beograd – BRATISLAVA

kombi prevoz beograd bratislava

Kombi prevoz Beograd Bratislava

BEA Tours Vam nudi kombi prevoz putnika od vrata do vrata na relaciji  Beograd – Bratislava. Naše putnike preuzimamo na bilo kojoj lokaciji u Beogradu i vozimo na bilo koju lokaciju u Bratislavi.

NOVO: Putnike preuzimamo i na lokacijama u Novom Sadu i Subotici – takođe na Vašoj adresi!

Cene karata su:

  • Jedan pravac – 35€
  • Povratna karta – 65€

Nudimo posebne popuste za decu do 7 godina, kao i za studente i penzionere. A mislili smo i na one koji često putuju sa nama i spremili specijalno iznenađenje – pozovite nas!

NOVO: nudimo posebne popuste za grupe od 4 i više putnika!

Kombi prevoz Beograd Bratislava koji organizuje BEA Tours je siguran, brz, udoban i veoma jednostavan način putovanja. Naši iskusni vozači dolaze do Vaše kućne adrese (ili druge adrese koju navedete) u Beogradu i voze Vas na bilo koju adresu u Bratislavi. Put traje oko 7-8h u zavisnosti od stanja na putevima i za to vreme možete pročitati omiljenu knjigu, slušati muziku, odgovoriti na važne email poruke i mnoštvo drugih stvari. Zaboravite na stresove u vožnji, Vaše je samo da spakujete kofere i pozovete nas!

NAPOMENA: svi naši brojevi su dostupni i za pozive putem Viber aplikacije!

bratislava

Bratislava, glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km).

Znamenitosti

Bratislavský hrad: Dvorac se nalazi 100 metara iznad Dunava, a svoj današnji izgled dobio je u 15. stoljeću, kada je bio ojačan zbog napada Husita. 15. stoljeće obilježeno je konfliktima između protestanata i katolika. Na početku stoljeća, reformistički pokret počinje vodstvom svećenika Jana Husa, koji je počeo govoriti protiv korupcije u Katoličkoj Crkvi, zbog čega su ga 1415. spalili na lomači. Ubojstvo Husa potaknulo je njegove sljedbenike, koje danas poznajemo kao Husite, na masovne proteste. Godine 1419. dolazi do poznate prve Praške defenestracije (lat. de fenestra = s prozora; doslovno izbaciti kroz prozor) kada Husiti izbacuju kroz prozor gradske vijećnice sedmoricu vijećnika. Započinje vjerski rat od 1420. do 1434. u kojem su uništeni mnogi povijesni artefakti i literatura.

Katedrala Svetoga Martina: Katedrala potječe iz 14. stoljeća i najistaknutija je gotička građevina u Bratislavi. To je crkva u kojoj je okrunjeno najmanje devet mađarskih kraljeva i osam kraljica uključujući i Mariju Tereziju (u razdoblju od 1563. do 1830.). Put kojim su prolazili označen je zlatnim krunama postavljenim uokolo.

Nový most: Bivši Most Slovačkog narodnog ustanka, građen je od 1967. do 1972. Dugačak je 430 metara, a teži oko 7,5 tona. Na njemu se nalazi NLO restoran koji se nalazi na visini od 84 metara, a do njega se dolazi dizalom.

BEA Tours – kombi prevoz BRATISLAVA, brzo, udobno i sigurno! Pozovite nas i rezervišite svoje mesto još danas!