Prevoz Beč Beograd

PREVOZ BEČ BEOGRAD

Prevoz Beč Beograd
BEA Tours Vam nudi kombi prevoz putnika od vrata do vrata na relaciji  BEČ – Beograd – BEČ. Naše putnike preuzimamo na bilo kojoj lokaciji u Beču i vozimo na bilo koju lokaciju u Beogradu. NOVO: Putnike preuzimamo i na lokacijama u Novom Sadu i Subotici – takođe na Vašoj adresi!

Cene karata su:

  • Jedan pravac – 40€
  • Povratna karta – 70€

Prevoz Beč Beograd

Nudimo posebne popuste za decu do 7 godina, kao i za studente i penzionere. A mislili smo i na one koji često putuju sa nama i spremili specijalno iznenađenje – pozovite nas!

NOVO: nudimo posebne popuste za grupe od 4 i više putnika!

Prevoz Beč Beograd koji organizuje BEA Tours je siguran, brz, udoban i veoma jednostavan način putovanja. Naši iskusni vozači dolaze do Vaše kućne adrese (ili druge adrese koju navedete) u Beču i voze Vas na bilo koju adresu u Beogradu. Put traje oko 7-8h u zavisnosti od stanja na putevima i za to vreme možete pročitati omiljenu knjigu, slušati muziku, odgovoriti na važne email poruke i mnoštvo drugih stvari. Zaboravite na stresove u vožnji, Vaše je samo da spakujete kofere i pozovete nas!

NAPOMENA: svi naši brojevi su dostupni i za pozive putem Viber aplikacije!

Wien-Header

 

Beč (nem. Wien, bečki dijalekt Wean, mađ. Bécs, arhaično Vijena) je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije. Sa oko 1.730.000 stanovnika[2] (2,4 miliona na širem području grada) Beč je 10. najveći grad Evropske unije, daleko najveći grad Austrije i njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.

Znamenitosti Beča

Čuvena Bečka opera se nalazi u samom centru Beča u 1. Bezirku gde je i veliko šetalište poput naše Knez Mihajlove, sa prodavnicama, kafićima itd. U blizini opere je čuveni hotel i bar Sacher sa još čuvenijom tortom koja je stvarno veoma ukusna, a služi se uz specifičan kremasti šlag. Hofburg Imperijal Palac je bila sedište Hasburške monarhije i največa evropska rezidencija sa preko 2600 soba.

Šenbrun – Pred kraj 17 veka, car Leopold I angažovao je darovitog baroknog arhitektu Bernarda Fišera fon Erlaha da sagradi veličanstvenu lovačku kuću za prestolonaslednika. Na mestu gde se nalazila stara château de plaisancetrebalo je da nikne sjajna građevina. Pola veka kasnije, u vreme vladavine Marije Terezije, Šenbrun je postao centar dešavanja za carsku porodicu, dvorske dame i gospodu.

Katedrala Svetog Stefana (nem. Stephansdom) je katolička katedrala u Beču, sedište bečke nadbiskupije, posvećena je svetom arhiđakonu Stefanu. Nalazi se na trgu svetog Stefana u centru Beča.

prater
Prevoz Beč Beograd
 

Prater – U čuvenom bečkom zabavnom parku možete naći 250 različitih atrakcija: rolerkostere, kuće straha, ludi Turbo Boost koji morate probati i druge stvarčice kao i u svakom lunaparku, ali s tom razlikom što je ovo park sa tradicijom. Još 1776. godine je austrijski car Josef II ovu oblast darovao kao centar za zabavu. Tu su bile prve vrteške, kiosci sa hranom.

Muzika

Beč važi za svetski glavni grad muzike jer su u njemu radili i vekovima stvarali kompozitori koji su dali presudan pečat svetskoj muzičkoj sceni, pre svega na polju klasične muzike. Najpoznatiji predstavnici iz grupe bečkih klasičara (1780—1827) su Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven, Franc Šubert, Franc List, Johanes Brams, Johan Štraus (mlađi), Johan Štraus (stariji), Franc Lehar, Anton Brukner, Gustav Maler kao i članovi Druge bečke škole početkom 20. veka (Arnold Šenberg, Anton Vebern, Alban Berg) i Ernst Krenek.

Orkestar Bečke filharmonije, kome prilaze i članovi ansambla Državne opere, proglašen je 2006. godine najboljim evropskim orkestarskim sastavom po oceni međunarodnih muzičkih stručnjaka.
Prevoz Beč Beograd
Za sve informacije o BEČu i dešavanjima, možete posetiti neke od sajtova:

Prevoz Beč Beograd