Prevoz Požarevac Beč

Prevoz Požarevac Beč

prevoz požarevac beč
Bea Tours obezbeđuje svojim putnicima prevoz do Beča sa bilo koje adrese u Požarevcu i okolini po veoma povoljnim cenama, koje variraju od broja putnika. Naše putnike preuzimamo na bilo kojoj lokaciji u Požarevcu i okolini (Smederevo, Kostolac, Radinac, itd.) i vozimo do bilo koje adrese u Beču.

Pripremili smo specijalne cene za grupe putnika:

 • 1 osoba:
  • Jedan pravac – 50€
  • Povratna karta – 90€
 • 2 – 4 osobe:pic_super_cena
  • Jedan pravac – 45€
  • Povratna karta – 80€
 • Za rezervaciju od preko 4 osobe cena je ista kao i iz Beograda – 40€ jedan pravac i 70€ povratna!!

Nudimo posebne popuste za decu do 7 godina, kao i za studente i penzionere. A mislili smo i na one koji često putuju sa nama i spremili specijalno iznenađenje – pozovite nas!

prevoz požarevac beč

 

prevoz požarevac beč

 

Beč (nem. Wien, bečki dijalekt Wean, mađ. Bécs, arhaično Vijena) je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije. Sa oko 1.730.000 stanovnika[2] (2,4 miliona na širem području grada) Beč je 10. najveći grad Evropske unije, daleko najveći grad Austrije i njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.

Znamenitosti Beča

Čuvena Bečka opera se nalazi u samom centru Beča u 1. Bezirku gde je i veliko šetalište poput naše Knez Mihajlove, sa prodavnicama, kafićima itd. U blizini opere je čuveni hotel i bar Sacher sa još čuvenijom tortom koja je stvarno veoma ukusna, a služi se uz specifičan kremasti šlag. Hofburg Imperijal Palac je bila sedište Hasburške monarhije i največa evropska rezidencija sa preko 2600 soba.

Šenbrun – Pred kraj 17 veka, car Leopold I angažovao je darovitog baroknog arhitektu Bernarda Fišera fon Erlaha da sagradi veličanstvenu lovačku kuću za prestolonaslednika. Na mestu gde se nalazila stara château de plaisance trebalo je da nikne sjajna građevina. Pola veka kasnije, u vreme vladavine Marije Terezije, Šenbrun je postao centar dešavanja za carsku porodicu, dvorske dame i gospodu.

Katedrala Svetog Stefana (nem. Stephansdom) je katolička katedrala u Beču, sedište bečke nadbiskupije, posvećena je svetom arhiđakonu Stefanu. Nalazi se na trgu svetog Stefana u centru Beča.

prevoz požarevac beč

 

Prater – U čuvenom bečkom zabavnom parku možete naći 250 različitih atrakcija: rolerkostere, kuće straha, ludi Turbo Boost koji morate probati i druge stvarčice kao i u svakom lunaparku, ali s tom razlikom što je ovo park sa tradicijom. Još 1776. godine je austrijski car Josef II ovu oblast darovao kao centar za zabavu. Tu su bile prve vrteške, kiosci sa hranom.

Muzika

Beč važi za svetski glavni grad muzike jer su u njemu radili i vekovima stvarali kompozitori koji su dali presudan pečat svetskoj muzičkoj sceni, pre svega na polju klasične muzike. Najpoznatiji predstavnici iz grupe bečkih klasičara (1780—1827) su Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven, Franc Šubert, Franc List, Johanes Brams, Johan Štraus (mlađi), Johan Štraus (stariji), Franc Lehar, Anton Brukner, Gustav Maler kao i članovi Druge bečke škole početkom 20. veka (Arnold Šenberg, Anton Vebern, Alban Berg) i Ernst Krenek.

Orkestar Bečke filharmonije, kome prilaze i članovi ansambla Državne opere, proglašen je 2006. godine najboljim evropskim orkestarskim sastavom po oceni međunarodnih muzičkih stručnjaka.

 

Beč u kratkim crtama na B92: http://www.b92.net/putovanja/destinacije/evropa.php?nav_category=800&nav_id=602218

prevoz požarevac beč